maandag 23 februari 2009

In het verleden namen we ook altijd de fiets mee op vakantie, maar dan fietsten we meestal een dagje of een paar uurtjes. Dat is toch wel anders als het programma/uitdaging waar we nu voor staan.

Binnenkort gaan we met bagage twee dagen trainen. Valkenswaard via Druten naar Weesp waar we een aantal dagen de omgeving gaan bekijken. Er wordt nu een lijst opgemaakt van spullen die we mee moeten nemen. Zou 15 kg per persoon te doen zijn?

De voorbereidingen zijn in volle gang

Beste mensen,

Toen we beiden nog werkzaam waren hadden we soms gesprekken in de trant van: "Hoe gaan we straks, als we niet meer hoeven te werken, om met de vrije tijd?" Toen is het idee geboren om naar Santiago de Compostela te fietsen, omdat we beiden fietsen leuk vinden en het ook een sportieve uitdaging is.

Inmiddels is het bijna zover. We zijn aan het trainen, de planning is gemaakt om rond 13 mei 2009 te vertrekken en we hebben dus nog twee maanden om alles op orde te hebben.
In diverse winkels hebben we kleding gekocht, (een goede fietsbroek lijkt me geen overbodige luxe gezien mijn gevoelige kontje), we hebben trekkingfietsen aangeschaft en de nodige boeken gelezen met ervaringen en reistips.
Bij het afscheid van mijn werkgever hebben we zelfs een mooi klein computertje gekregen, waardoor we hopelijk onderweg onze ervaringen met het thuisfront kunnen delen.

We gaan twee/drie keer in de week aan de slag met een oplopend aantal kilometers en gaan ook een paar dagen achter elkaar met bagage fietsen. Ieder pondje moet dadelijk mee de heuvels over.

Tijdens een fietstraining ben ik drie wandelaars tegengekomen die de weg vroegen en op weg waren naar Santiago. Ze wilden er eind juni zijn, dus wellicht komen we ze nog tegen in Spanje.
Ik houd jullie geregeld op de hoogte van onze voorbereidingen, onze vorderingen en natuurlijk dadelijk de grote tocht.

Groetjes allemaal,
Gerry