zondag 21 juni 2009


Zaterdag 20 juni 2009 week 6
Dag 35 Hospital Alto do Poio - Portomarin
Start 9:00 uur
Einde 14:00 uur Camping Portomarin
Afgelegde afstand 65 km. Cumulatief 2457 km
Heerlijk geslapen en als ik wakker word is het nog mistig buiten maar de zon komt er een beetje wazig door. Flarden mist zie ik aan het raam voorbij trekken en het is heel rustig buiten. Veel wandelaars zijn al lang op pad. Maar wij gaan samen met Henk en Wil eerst ontbijten en fietsen dan ieder ons eigen parcours. Ik wil nog even buiten wat foto’s maken en voel dat het koud is. Fleece aan. Dat is maar goed ook. KOUD!! We dalen af en dat gaat hard. KOUD! We zitten boven de wolken en de flarden zien we steeds om ons heen. KOUD! Als we door die wolken gaan zal het zeker niet meer dan 6-7 graden zijn. Het blijft dalen, 20 km lang!
Kun je nagaan wat we ook geklommen hebben. Voor de prachtige uitzichten stoppen we af en toe, maar Chris vindt dat er een limiet op gezet moet worden. Ik vind ook alles zo mooi en wil dat zo graag vasthouden.
Na de daling komt ook altijd weer een stijging en daar worden we wat warm van. De zon komt door en de fleece kan uit. We fietsen door een heuvelachtig bebost gebied, langs smalle riviertjes tot aan Samos, waar een prachtig klooster voor ons opduikt. Weer foto, sorry Chris. Het wordt warmer, maar niet meer zoals gisteren en daarvoor.
We drinken koffie in Sarria dat met zijn flatgebouwen schril afsteekt tegen wat we inmiddels gewend zijn. De route blijft onveranderd klimmen en dalen en zo dat het je steeds net de volgende heuvel niet haalt. Het is aan een stuk door schakelen, groot blad, klein blad, grote versnelling, kleine versnelling. Je kunt het er verdomd druk mee hebben.
Buiten Sarria blijft het heuvelgebied maar het gaat me wat beter af als vanochtend. In de verte zien we de brug bij Portomarin. Over een groot meer in een hele groene omgeving valt hij meteen op. We rijden over de heuvelkam en dan over deze brug.. Dalen en dan steil naar boven naar het plaatsje. Op het terras besluiten we dat het genoeg is voor vandaag. Gisteren was zwaar genoeg. Het is zo’n idyllische camping aan het meer we blijven….Onderweg hebben we gezien dat de teller tot Santiago 114 km aangaf. Dus morgen nog een flinke dag en dan kunnen we zondag als het goed is om 12:00 in de H. Mis voor de pelgrims zijn. Maar we zijn nog niet zover……………..
Het routeboek geeft aan buiten Portomarin blijft het 13 km overwegend stijgen.. Och, je went aan alles. Misschien gaan we het zelfs nog missen.
Adios amigos, Gerry en Chris groeten jullie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten