zondag 21 juni 2009

Zondag 20 juni 2009 week 6
Dag 36 Portomarin - Arzúa
Start 9:00 uur
Einde 14:30 uur Hotel Suiza Rio Arzúa
Afgelegde afstand km. Cumulatief 2457 km
De chef van de camping van gisteren had een maaltje voor ons gekookt. We konden niet kiezen, althans er werd ons niets gevraagd. Hij kwam met soep van de dag, groeten met aardappel erin. Toen een sla vers achter van zijn landje, frietjes zelf gesneden en een soort soepvlees. En een Santiago taartje als dessert. Met een litertje wijn smaakt dat prima als je de hele dag gefietst hebt.
Vanochtend was het weer dichte mist. Waarschijnlijk omdat we aan dat mooie meertje zitten. Koud was het dus de fleece gaat weer aan. Als we via de camping langs het meertje naar boven klimmen is het zicht slecht, erg koud en we moeten meteen aan de bak. Goed begin dus van onze Zondagmorgen (9:00)
Het programma geeft 13 km klimwerk aan en als we hoger komen is de mist verdwenen en de zon schijnt. Alles komt dus goed.
We zien veel wandelaars langs de weg. Ook zondaglopers. Weinig fietsers en die er fietsen kennen we zo langzamerhand. De omgeving is bosrijk met wat uitzichten maar we zijn vooral bezig om in ons ritme te blijven, zodat we goed naar boven komen. Als we in het dorpje Palas de Rei komen gaan we over een klein weggetje prachtige heuvels en oude dorpjes. Veel traditionele woninkjes en boerenbedrijfjes. Heel leuk om door te rijden. Er staan ook zogeheten horreos, opslagschuurtjes op poten om de knaagdieren weg te houden. Dus foto….
In Melide is er een markt en een drukte van jewelste. We slaan snel linksaf om door een bosrijk gebied te fietsen, hetgeen wel wat extra kilometers betekent. Maar dat is niet het ergste. Er zijn klimmen bij van 10%. Ga er maar aan staan. Als ik verkeerd schakel kom ik niet meer aan de gang. Dan betekent dat lopen en dat is zeker zo erg. Een fiets duwen is echt niet leuk.
Het is er zo rustig dat we twijfelen of we wel goed zitten. Even picknicken onderweg.
We zijn bijna bij onze dagbestemming Arzua. Daar willen we naar een camping. Als we het plaatsje helemaal door zijn en al weer een heel eind geklommen hebben, zonder iets of iemand tegen te komen, besluiten we terug te gaan. We willen morgen in Santiago aankomen en niet vandaag. Het is nu erg warm en als we omkeren (we moeten wel) is er geen sprake meer van ons optimisme. We zien dat we in ieder geval niet kamperen vandaag en dus pakken we het eerste hotel dat we tegenkomen.
Van de hotelkamer heb ik snel een uitstalkraam en een washok van gemaakt. We moeten netjes in Santiago aankomen nietwaar….
Onvoorstelbaar dat we morgen nog maar 30 km hoeven te fietsen. Het is een heel dubbel gevoel. Ineens is het dan bijna voorbij. Wat gaan we dan doen??? Morgen de laatste fietsdag, een halve dag.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Gerry en Chris,
    Geweldig zoals het tot nu toe gaat. Wij hebben het allemaal keurig kunnen volgen. Nu nog een klein stukje en dan PROFICIAT. Toch wel knap voor twee mensen die op deze reis een jaartje ouder zijn geworden. Tot ziens maar weer in het knusse Dommelen.
    An en Joop

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Gerry en Chris,
    'Wat gaan we dan doen....???'
    Idee: een boek schrijven! Behalve jullie formidabele sportieve prestatie bewonderen we jouw schrijftalent. Ook wij hebben jullie afgelopen weken prima kunnen volgen, vooral door de mooie foto's en verhalende beschrijving van jullie reis. Erg leuk!
    We wensen jullie een goede reis terug.
    Tot gauw!
    Peter, Mieke, Sanne en Isa.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat met jullie geweldige sportieve prestatie,nu uitrusten en alles laten bezinken.
    Daarna komen de verhalen wel.
    Een goede reis terug naar Nederland!
    Nel Verkennis/Derks

    BeantwoordenVerwijderen