vrijdag 22 mei 2009

17 mei 2009
Dag 2 Maastricht - Sart (vlakij Spa)
Start 9:45
Einde 16:45 Hotel La Pichounette
Afgelegde afstand 60 km. Cumulatief 136 km.
We hebben de tassen weer op de fiets en het miezert. Niet nodig om de regenjacks aan te trekken volgens Chris. Dus we vertrekken.
Voordat we in Eijsden zijn giet het en gaan de hoezen over de tassen en de regenjacks aan. We zijn al nat…
Door de regen missen we een afslag en rijden flink om. Normaal niet zo erg maar de Ardennen hebben zo hun eigen wetten. Klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Had ik nu maar het mannetje van de Peijenenburg reclame die me bergop trekt.
Maar hoe erg kan het zijn. Tegen dat we in Aubel zijn, zitten we op een terras met een waterig zonnetje en heel veel winkelende Belgen, die met belangstelling naar onze fietsen kijken. Ook een beetje meewarig. Zij gaan liever ‘op cafĂ©’, en drinken hun pintje. Geef ze eens ongelijk. Het is markt en dus veel mensen op de been.
We hebben nog lang niet genoeg klimmetjes gehad en dus ultreia.
Sjonge, je gelooft het gewoon niet, er komt soms geen eind aan. Denk je in de verte het einde van de klim te zien, gaat ie nog even verder met vlas plat.
We weten geen percentages en willen dat ook liever niet weten. In Limbourg gaat het zo steil dat ik van de fiets moet en deze verder moet duwen. Ik maan Chris om door te fietsen tot boven en daar heeft ie een bankje gevonden. Tijd voor een banaantje en wat drinken.
Een vriendelijke Duitstalige Belg kijkt ons verbaasd aan als we antwoorden dat we nog best ver moeten. Bonne chance roept hij nog.
Door het harde werken hebben we nog niet met veel belangstelling naar de omgeving gekeken. Het is in de middag lekker fietsweer en het gaat kilometer voor kilometer.
We besluiten om in Polleur een hotelletje te nemen. Daar aangekomen roept de bazin dat ze ‘complet’ is en we verdenken haar ervan dat ze geen zin in ons verblijf heeft, omdat ze haar hele restaurant al vol heeft. We vragen wat het alternatief is en dat blijkt dus of nog 4 km klimmen of 1,5 km naar een camping. Chris heeft het niet zo met die camping en we besluiten ook die laatste klim nog te doen. Het is een beetje te veel voor vandaag en we besluiten voortaan iets eerder een slaapplaats te zoeken. Maar het hotel waar we slapen is prima en de mensen zijn alleraardigst. Hebben onze fiets al in hun garage gezet en doen erg hun best.
Vermoeiende dag wordt besloten met lekker eten en een wijntje. Het wordt geen latertje vanavond….
Ultreia, morgen gezond weer op. Via Spa hopen we door te rijden naar de Zuid-Ardennen.
Gerry groet alle volgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten