vrijdag 22 mei 2009

Dinsdag 19 mei 2009
Dag 3 Sart/Polleur - 4 km voorbij Lierneux
Start 9:30
Einde 17:00
Afgelegde afstand 70 km. Cumulatief 258 km
We worden uit de tent gejaagd door de zon. Het is heel vochtig en we wachten even totdat de tent droog is. De route is uitgezet en we hebben gisteravond onze inkopen gedaan. Aan de slag met meteen een flinke tocht naar boven. Ik hoef er niet meer af!!! Chris ziet me met de dag sterker worden. Neemt niet weg dat het zwaar is. Maar we willen vandaag een flinke tocht maken dus geen gemekker. Het is zo’n prachtig weer, de zon weet van geen wijken. Toch kunnen we niet zonder jas rijden, want de wind is guur en als je bezweet bent na de klim vat je misschien een kou.
Tot aan Bastogne dus nog hard werken maar dan zien we het landschap veranderen. Het bosgebied worden weiden en langzamerhand worden de klimmetjes dragelijk. De weg is door de Belgjes soms zo slecht aangegeven, maar onze oplettende Chris laat zich niet verrassen.
Toch moet ik hem weer even aan zijn shirtje trekken omdat ik honger heb en hij wil maar blijven fietsen. Chris Peijnenburg: trainen, trainen en nog eens trainenJ
We fietsen tot Arloncourt een slaperig dorp waar niets te doen is. We zitten op een bankje met ons broodje en het sportdrankje.
We hebben onderweg een vreselijk leuk terras gevonden met een uitbater uit Mierlo
Hij was eigenlijk gesloten maart wilde voor ons wel koffie zetten. Genieten in het zonnetje….
We komen in een gebied waar de hellingen iets minder steil worden en we genieten van de groene weides en de mooie heuvels.
Op camoingAux Sources de Lescheret hebben we ons tentje weer opgezet. Aangezien we ook morgen mooi weer zullen hebben en dus niet teveel ongemakken besluiten we hier te blijven. De vrouw van de campingbaas kookt een heerlijke maaltijd en we ontmoeten een heel leuk stel uit Zwolle, waar we een leuk gesprek mee hebben.
Als het weer donderdag minder wordt, worden we weer pelgrims met creditcard maar voor nu is ons tentje perfect.
De mensen van de camping zijn op alle mogelijke manier behulpzaam en de ontmoetingen zijn zo ontzettend leuk.
Morgen gaan we zuiwaarts door naar Frankrijk, we gaan de route nog even plannen.
Lieve groet van onze Chris en van mij
Gerry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten