vrijdag 22 mei 2009

Woensdag 20 mei 2009
Dag 5 Lescheret - Montmedy
Start 9:30
Einde 16:00
Afgelegde afstand 63 km. Cumulatief 321 km
Als we uit de tent komen is de zon er weer en het belooft een prima fietsdag te worden. De planning is tot Montmedy te rijden. We nemen afscheid van onze gastvrouw en gastheer die zo vriendelijk waren nog even lekker koffie te zetten.
Deze dame wordt vandaag al weer 59 jaartjes en voelt daar nog helemaal niets van. Dus begint het leven niet met 40 maar met 59. Het is maar wat je ervan maakt. Het kado van Chris kon niet mee volgens hemJ )
Zoals gewoonlijk beginnen we met de klimmetjes maar ze zijn niet meer zo talrijk en heftig als in de Ardennen. Het is een uitgestorven gebied maar prachtig om in te rijden. In L’Eglise besluiten we wat inkopen te doen want voorlopig komen we geen winkel of iets dat erop lijkt meer tegen. Bij de kerk in het zonnetje id het prima lunchen en opeens krijgen we van een meisje een grote fles koud drinkwater aangeboden. “Papa vous le donne”. Natuurlijk geven we haar wat snoepjes en in no time komt ze terug met haar vriendinnetje die zo’n ‘bonbon’ ook wel lust.
We gaan verder een traject met veel dennenbossen. Via Rossignol trappen we door via een weg die een aardige francaise ons gewezen heeft en komen in Avioth een slaperig dorpje in een groene vallei van het riviertje de Thonne.
We worden moe maar Montmedy is niet ver meer. Een vestigstadje met een mooie burcht.
Omdat het mooi weer is (alweer, wat hebben we geluk)en we al vroeg in Montmedy zijn besluiten we door te rijden. Onderweg echter bedenken we dat er de komende uren geen camping of leuk plaatsje meer te vinden is en we draaien om om alsnog naar de Municipal in ontmoedig te gaan. We willen mijn verjaardag nog vieren en als we doorrijden is er helemaal niets meer te beleven.
Als we ons installeren komt er een Nederlander naar ons toe die vertelt dat hij de tocht vorig jaar heeft gefietst met een vriend en dat jij nu de tocht met de caravan narijdt met zijn vrouw. Prachtige verhalen heeft de man. Hij nodigt ons uit om nog een borrel op mijn verjaardag te komen drinken hetgeen we niet afslaan.
Moe duiken we om 23:00 uur ons tentje in.
Morgen gezond weer op en lekker dutten nu.
Gerry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten