dinsdag 26 mei 2009

Maandag 25 mei 2009 week 2
Dag 9 Troyes - Ligny-en-Chatel
Start 9:15 uur
Einde 16:30 uur Camping Municipal Ligny
Afgelegde afstand 83 km. Cumulatief 645 km
We worden door de zon gewekt, het is om half 8 al warm. Dat belooft wat. We moeten door de stad Troyes, richting Rosieres. Het gaat al meteen mis. We rijden verkeerd en moeten een paar keer de weg vragen. Weer eens 15 extra kilometers aan de broek. Maar we komen er wel!
Het landschap is vlak, hier en daar een kleine klim. De weides en akkerlanden worden nu afgewisseld met bossen. Dat is op een warme dag als vandaag met de nodige schaduw wel lekker. Het gaat zeker richting de 32 graden.
Ondanks de rustdag gaat het niet echt lekker. We hebben zware benen en komen slechts langzaam vooruit.
Wederom vinden we rond het middaguur geen plaats waar we iets kunnen eten (dus restaurant Grasveld) of drinken en dat maakt de tocht nog extra zwaar vandaag. Bij het grasveld is een pomp waar we slinger aan geven en heerlijk koel water hebben. Wat kan een verfrissing fijn zijn!
Het is maandag en er is geen winkel open om iets te kopen. Niet zo’n beste planning van de bevertjes.
Rond 15:00 uur zijn we in Ervy-le-chatel en zien een hotel. We vragen of we iets kunnen eten, maar de dame zegt dat ze niets meer heeft en dat het eten tot 14:00 uur is. We kijken een beetje uitgehongerd en ze stelt uiteindelijk voor een bord te maken met charcuterie, wat vleeswaren en kaas. Het smaakt heerlijk!
We willen het vandaag maar niet te bont maken met fietsen, alhoewel de maaltijd wel goed heeft gedaan. Het wordt dus niet Auxerre maar een plaatsje 20 km voor Auxerre: La Ligny met een leuke municipal. De kampbaas houdt wel van een grapje en we gaan daar mooi in mee. Hij bakt lekkere frietjes en maakt hij ook nog een grote salade. Wat een mens op een dag kan eten is niet te geloven. Behalve ons ontbijt, lunch Grasveld, de maaltijd in Ervy en hier op de camping zijn we bijna onverzadigbaar.
We gaan morgen starten met een flinke beklimming en zijn al gewaarschuwd. Dus al die calorietjes gaan er vanzelf wel weer af.
We komen richting Vezelay, een van de centra voor de Santiago-gangers waar iedereen even uitrust. We kijken daar naar uit.
Ik hoop dat het thuis met iedereen goed gaat, wij steken in Vezelay weer een kaarske op voor de volgers.
A demain, Ultreia,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten