dinsdag 26 mei 2009

Zaterdag 23 mei 2009; Rustdag Zondag 24 mei 2009; week 2
Dag 8 Chalons-en-Champagne - Troyes
Start 9:15
Einde 16:30 uur Camping Municipal Troyes
Afgelegde afstand 93 km. Cumulatief 562 km
Na het glaasje champagne van gisteren was het goed dutten. We staan op tijd op, het beloofd een lange dag te worden. Onveranderd mooi en zonnig weer, maar de jassen kunnen nog even niet uit. Zoals in de literatuur wordt opgemerkt: de fietser/pelgrim voelt zich op dit traject eenzaam. Uitgestrekte weides wederom en het wordt dus doorstampen.
In de verte zien we een fietser met een wapperend geel hesje en als we voorbij willen rijden, blijkt het een dame te zijn, die de mooie kerk van St. Quentin-sur-Coole wil bezoeken. Ze heet Marleen Peeters en is ook op weg naar Santiago. Ze is Dinsdag (twee dagen na ons ) vertrokken in Maastricht. We kletsen wat, horen bizarre verhalen aan die een vrouw meemaakt die alleen reist, wisselen foto’s uit en rijden door.
Rond 13:00 uur hebben we honger. Er is in de verste verte geen cafeetje of iets dat erop lijkt te bekennen. Dus weer Salon Grasveld, voor de schaft, mevrouw, meneer.
En Marleentje fietst ons weer voorbij. Ze heeft er de sokken in. We hebben haar de hele dag verder niet meer gezien.
Up, we go, het traject is lang en alhoewel de eerste planning was dat we in St. Nabord zouden overnachten, gaat het zo goed dat we besluiten tot Troyes door te rijden. Het is een mooie stad die ik graag wil bezoeken.
Maar meer dan 90 km heuveltje op en heuveltje af, dat voel je op het einde van de dag.
We vinden een leuke camping en sjouwen met een bankje om een zitplaats te hebben. Een jonge Koreaan die heel slecht Engels spreekt komt helpen. Hij is ook op de fiets en gaat 100 dagen door Europa. Hij is niet zo bekend met de wegenaanduiding en vraagt of hij op N, D en A wegen mag rijden. No way, A is the highway vertel ik hem. Maar soms lijkt het wel of hij toch niet zoveel van ons verhaal begrijpt. Aziaten willen altijd met je op de foto en zo gezegd, zo gedaan.
Ik ga eens even uitrusten op mijn bankje en zie tot mijn stomme verbazing!!!!!J en grote verrassing een bekende auto aankomen. Nanja en Aart! Wat een geweldige verrassingJ J
Dat ze ons gevonden hebben mag een wonder heten. We waren in eerste instantie niet eens van plan door te gaan tot Troyes.
We hebben natuurlijk een superavond met die twee grapjurken en plannen voor morgen meteen een rustdag in om te gaan zwemmen. Het was heerlijk ze te zien.
En een rustdag komt ook goed van pas. We hebben de prachtige stad Troyes nog even bekeken en het is werkelijk de moeite waard.
Morgen weer aan de slag Gerry en Chris groeten iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten