dinsdag 26 mei 2009

Vrijdag 22 mei 2009 week 1
Dag 7 Varennes-en-Argonne - Chalons-en-Champagne
Start 9:30
Einde 16:30 uur
Afgelegde afstand 86 km. Cumulatief 469 km
Het heeft gisteravond flink geregend en alles is nat als we willen vertrekken. Maar de zon maakt het toch weer redelijk snel droog.
Het landschap kenmerkt zich door enorme velden en weides. Zover je kijken kunt is er niets dan groen in allerlei varianten. Grootschalige akkerbouw en een stilte, we weten dat het een lange dag gaat worden. De klimmetjes zijn niet zwaar. dus het wordt wel opschieten.
Het is stil om ons heen, geen sterveling te bekennen. Ook geen koffie, niets. Niets, niets. Tot Chris op een boerderij een paar werklui ziet en naar water vraagt, voor het geval dat….
Trappen in een grote versnelling.
Dat was de afgelopen dagen wel anders. Klein blad en laagste versnelling en nog kwamen we soms niet omhoog. Iedere kilometer duurt dan lang.
Vandaag niet.
We willen ergens lunchen, maar dat zit er niet in, geen cafeetje in geen enkel dorp. Dat wordt dus het grasveld met ons brood en water.
Trappen in de grote versnelling en de jas mag uit.
In de middag zien we opeens in Bussy een Gites de France en we vragen om koffie. De aardige man zegt dat hij alleen toevallig hier is, zet koffie en komt gezellig bij ons kletsen.
We zien een smal weggetje dat in de boeken wordt aangegeven als een landweggetje door de weilanden, alleen bij goed weer te fietsen door de leemlaag en de kiezel/keienpad.
Wij gaan ervoor! In no time moet Chris kapriolen uithalen om op de fiets te blijven want het is glad. Het heeft natuurlijk vannacht geregend en de bodem is een leemlaag. Dat glijdt.
Eigenlijk heb ik ook genoeg bagage en wil niet nog een lading leemrotzooi met kiezel meenemen. Maar er is niet aan te doen. We hebben de beslissing genomen hierdoor te gaan. Ik ben blij dat ik deze winter regelmatig op de mountainbike heb gezeten. Het is heel lastig rijden. Maar je bent een ouwe pelgrim of niet…..
Trappen inde grote versnelling richting L”Epine. Het grootste deel zit er voor vandaag op. Er staat een mooie basiliek die we bekijken. Tegenover de basiliek zetten we de fiets neer en drinken wat op terras, een heus terras. Ik ga de kerk binnen om onze pelgrimspas af te laten stempelen. Er lopen wat toeristen rond en opeens zie ik een klein vrouwtje met een veel te lange jasschort en een tand in de mond. Zij hoort hier vast bij de inrichting. Natuurlijk zet ze een stempel in de Credential en vraagt of het goed gaat. Mais oui, mais c”est dur zeg ik. Bon courage zegt ze, en ik sluit me aan bij Chris op het terras.
Trappen, we moeten nog via een dorpje Melette naar Chalons-en-Champagne.
Daar gaat het fout. We letten niet op! 14 km aan onze broek extra.
Maar uiteindelijk hebben we in Chalons een prima camping,
‘s Avonds lekker het traditionele Choucroute gegeten (zuurkool) en eindelijk een internet cafĂ© gevonden met een behulpzame man.
Nog een glaasje champagne en dat helpt ons de komende dagen naar Troyes.
Vermoeid gaan we lekker slapen. A demain……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten