zaterdag 6 juni 2009

Donderdag 4 juni 2009 week 3;
Dag 19 Vers - Moissac
Start 08:45 uur
Einde 17:00 uur Camping Municipal Moissac
Afgelegde afstand 81 km. Cumulatief 1399 km
Het is vroeg als we opstaan en heel vochtig buiten. Dus even wachten tot de tent droog is. Als we eenmaal op weg zijn nemen we de verkeerde klim naar boven. Een vriendelijke Belg die het gebied goed kent wijst ons de weg en al gauw klimmen we tussen de weilanden met prachtige vergezichten op de rivier de Lot en het dorpje Vers. Koesterend in de zon, het is zo mooi. We gaan over een fraaie oude brug op een smal weggetje langs enorme rotspartijen.
Richting Cahors is de planning en dat is te merken als we op een gegeven moment op een grotere weg terecht komen. Normaal gesproken gaan we altijd kleine D-wegen. Cahors laten we voor wat het is en gaan door.
Je merkt heel goed dat je weer in een ander zuidelijk deel van Frankrijk bent. Het is droger en het landschap verandert weer. We komen tussen de velden met zonnebloemen die nu nog niet bloeien, door wijngaarden en een beetje droge weilanden waar zowel koeien als schapen grazen.
We zien niet veel pelgrims meer alhoewel we duidelijk op de Route St. Jacques zitten. Diverse bordjes herinneren ons hier aan.
We moeten diverse pittige klimmetjes doorstaan en het is inmiddels rond het middaguur behoorlijk warm.
Als we in Castelnau-Montratier zijn besluiten we toch nog even door te gaan. We komen ‘s middags in de vlakte van de Lupte. Dat betekent dat we in de middag heerlijk langs het water en door de bossen fietsen zonder klimmen en op ons gemak. Dat doet een mens goed en het is wel eens zo aardig voor de bovenbeen spieren.
In Vazerac ga ik een Mairie binnen voor een stempel en water. Een onmisbaar iets!
We rusten even, Jut en Jul op het bankje…….
Vervolgens de route tot Moissac, vooral bekend van een beroemde abdij en de teelt van fruit. Onderweg weer even aan een oud Frans baasje wat water gevraagd. Hij zit heerlijk in de deuropening te dutten. ‘Naturellement’ en hij brengt ons een bidon lauw water, maar we doen het er mee. Hij dut weer verder, leunend op zijn stokske….
In Moissac vinden we snel een camping aan het water, doen onze inkopen, en gaan op tijd naar bed. Het was in ieder geval voor mij best een pittige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten