maandag 1 juni 2009

Vrijdag 29 mei 2009 week 2
Dag 13 St. Amand-Montrond - Cluis
Start 9:45 uur
Einde 17:30 uur Camping Municipal Cluis
Afgelegde afstand 86 km. Cumulatief 987 km
Als ik het verslag maak zit ik op de grond met een muziekje Viva la Vida (toepasselijk) uit mijn peeceetje. Het was me weer een dagje. Nadat we ons ongelooflijk luxe Hotel de Jeunesse verlaten hebben, gaan we vandaag richting La Chatre, maar het liefst iets verder, want er komen nog hele moeilijke stukken.
We treffen aan de andere kant van de weg Mary en ze behoedt ons (gelukkig) voor teveel kilometers en een verkeerde weg. Dat is het voordeel van een GPSje.
We fietsen samen een eindje op. Zij rijdt een beetje langzamer. En wij hoeven niet zo nodig hard, maar iedereen heeft zo zijn eigen ritme. Wij worden al de TGVB genoemd, de Grand Vitesse Bevertjes.
Langzamerhand wordt het weer meer klimmen en tegen dat we voorbij le Chatelet zijn hijgen we behoorlijk. In St Jeanvrin stoppen we even voor wat water en horen uit een kerkje: Oh, dat zijn de Bevertjes”. Het waren Marleen en Gabriella, die op kerkpad zijn. Als we even een stempel in de Mairie gaan halen, komt Mary er ook aan en wordt er een gezamenlijke pelgrimsfoto gemaakt.
Maar er is werk aan de winkel….
La Chatre, Sarzay, Chateaumeillant, de plaatsjes wisselen nu in een hoog tempo elkaar af.
We horen dat op ‘onze route’ nog een stel fietst, ongeveer een half uur voor ons. De Belgen Yannick en Daphne (komt uit Zuid-Afrika)en ook blijkbaar nog een stel uit Valkenswaard, die we nog niet gezien hebben. De Belgen rijden we op een gegeven moment achterop en maken een gezellig praatje. We willen, zo blijkt, vandaag allemaal tot Neuvy-St. Sepulchre komen. Voorbij La Chatre, dus dat wordt toch nog een flinke tocht. Het prachtige landschap, het mooie weer, de aardige vriendelijke Fransen, we tellen onze zegeningen.
Uiteindelijk komen we samen met de Belgen in Neuvy aan, maar dan een teleurstelling. De camping is niet open en geen mogelijkheid om toch te kamperen. We moeten 8 km verder. Normaal gesproken geen punt bij Karwei, maar als je er een lange warme dag op hebt zitten, is dit net even teveel. Maar er zit niets anders op en samen met Yannick en Daphne rijden we naar Cluis. We vragen in het dorp de weg en of de camping open is. Ja hoor. Gelukkig.
We vinden na wat vijven en zessen de camping, maar deze is eveneens gesloten.
We gaan niet verder en zetten onze spullen over het hek en installeren ons. We hebben een douche en gaan dadelijk gezellig samen eten. Het leven van een oude pelgrim gaat niet over rozen, ha ha.
Iets verderop staat een grote band die kennelijk aan het oefenen is en komen vragen of we vanavond erbij komen zitten. Ze willen geen overlast veroorzaken. Nou, ook een muziekavondje gaat er wel in. Ik zei toch, het leven van een oude pelgrim…….
Vermaken jullie je nog met mijn verhaal? Nee, dan zet ook een leuk muziekje op. Hebben wij hier ook.
Doei, vriendelijke groet van de pelgrims op weg naar Santiago.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten