maandag 1 juni 2009

Zondag 31 mei 2009 week 3
Dag 15 Bénevent l’Abbaye - St. Germain les Belles
Start 8:45 uur
Einde 17:00 uur Camping Municipal St. Germain
Afgelegde afstand 79 km. Cumulatief 1141 km
We horen onze wandelaars al vroeg opstaan en we ontbijten nog even samen. De gîte is onbeheerd en we laten de sleutel gewoon op de deur. Elke avond komt iemand kijken en het geld innen, maar verder is alles self-supporting.
Nog even bij de bakker langs, we moeten blijven eten met deze inspanning en bovendien is het zondag en Pinksteren en zijn de winkels gesloten na vanochtend.
Planning is wel noodzakelijk in deze tocht. Het is 16 graden als we vertrekken maar het belooft een heel warme dag te worden.
Ik suggereer al snel dat we een beetje een rustdag moeten houden. Maar er is vandaag geen pardon. Onverminderd heuvel op, heuvel af. Om gek van te worden. Maar de omgeving is schitterend en we willen het op ons gemak doen. Is wel moeilijk voor Chris, op zijn gemak. Hij zegt dat ik ontzettend goed klim, maar soms is hij ineens weer een stukje voor me.
‘s Middags ontmoeten we een Nederlander op weg naar Santiago. Hij woont in Frankrijk en is 9 jaar geleden Nederland ontvlucht. Te druk en te jachtig. Hij vertelt over zijn leven in Frankrijk. Hij is thuis geheel self supporting en werkt af en toe bij een boer. Een lang gekoesterde wens om naar Santiago te gaan werd bijna gehinderd omdat hij een blessure heeft. Nu gaat hij dus niet te voet, maar heeft een gele (zware) fiets bij zich van La Poste met 6 versnellingen!
Hij heeft zich drie keer in de rondte gefietst op het laatste stuk. Wij kwamen met onze -weet -ik-hoeveel- versnellingen nog bijna niet boven. Mijn waardering stijgt enorm voor hem. Als we later in St. Leonard zijn, komen we hem weer tegen maar hij houdt het voor vandaag voor gezien.
Chris en ik hebben zojuist in een gezamenlijk overleg besloten: we gaan nog even door, ondanks ……... Het is 12:30 en het is een beetje te vroeg om te stoppen.
Het probleem is dat we dan 30 km moeten doorrijden. Daar tussenin is niets wat lijkt op een overnachtingsmogelijkheid. En het is zwaar en enorm afzien. Maar meter voor meter komen we er wel. Ze moeten toch gemaakt worden.
De vlinders en de mooie begroeiing die ik vanochtend nog zag, daar heb ik nu geen oog meer voor.
Bon courage, veel succes, dat horen we wel vaak. Dat hebben we nodig om in Santiago te komen en niemand komt er zomaar…..
In de verte zien we zo’n lichtgevend hesje en we vermoeden dat dat iemand is die we kennen. Marleen en Gabrielle. Die rijden toch ook goed! Zij hebben enigszins haast omdat ze rond 22 juni weer moeten gaan werken. Dat probleem hebben wij gelukkig niet.
Uiteindelijk vinden we in St. Germain les Belles een mooie camping aan het water en een mooi uitzicht op de weides, waar soms Limousin lopen (bruine vleeskoeien).
We zien ook Erna en Gerrit weer, die we in Vezelay spraken en in Nevers terugzagen en nu ook weer. Zij zijn zo lief om voor ons koffie te zetten. Dat had ik nodig. Je ontmoet steeds mensen die elkaar helpen onderweg. Echt hartverwarmend.
Het was echt genoeg voor vandaag. Dadelijk lekker eten en morgen gezond weer op.
Het leven van een pelgrim bevalt ons steeds prima!
A demain, bonjour, groetjes allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten