zaterdag 6 juni 2009

Woensdag 3 juni 2009 week 3;
Dag 18 Martel - Vers
Start 8:30 uur
Einde 16:15 uur Camping Municipal Vers
Afgelegde afstand 71 km. Cumulatief 1318 km
Nadat we gisteravond met Toon en Mieke uit Reusel gezellig gegeten hebben en een cognacje hebben gedronken, was het vanmorgen even goed weer vroeg dag.
Eerst twee colletjes van de 1e categorie. Ga er maar aan staan. Goeiemorgen!
Kort daarna nog een van dezelfde orde en daarna een mooie afdaling in het Dal van de Dordogne.
Maar voor het zover was hebben we zuchtend en steunend onze weg naar boven moeten vinden. Gelukkig zijn in het traject ook behoorlijk veel bossen want het is vandaag een zeer warme dag. Dan is ieder plekje schaduw welkom. Het klimmen gaat me gelukkig vandaag goed af.
Naar Rocamadour is het plan en we zijn daar gelukkig al vroeg in de ochtend. Het is er nog niet druk. Wel echt een toeristenplaats met de nodige souvenirwinkels etc.
Maar het plaatsje heeft een rijke historie en is schitterend in de rotsen gebouwd met een 23e eeuwse kapel van de Zwarte Madonna. Daar wordt een stempel gehaald. We gaan net buiten Rocamadour lekker picknicken in de schaduw, want er komen nog een paar klimmetjes van de 1e en van de 2e categorie. Ik verbaas Chris vandaag zegt hij. Het gaat ook superlekker en ondanks dat ze zwaar zijn, is het doortrappen en ik ga vandaag niet van m‘n fiets af. Ik denk er niet aan
.
Als we Rocamadour uitrijden is het inmiddels na enen en heel warm. We spreken af dat we in het plaatsje Labastide-Maurat besluiten of we doorgaan of stoppen. Langs de weg zie je nu heel veel van die muurtjes uit stenen en keien opgebouwd met prachtige berm begroeiing, zoals meidoorn en vetplantjes. Prachtig!
In Labastide eerst theedrinken en dan zien we in de beschrijving dat we ons voor de rest van de middag geen zorgen hoeven te maken. Vanaf hier volgt een lange mooie afdaling naar het dal van de Lot. Doorgaan dus.
Schilderachtige dorpjes trekken aan ons voorbij en we kunnen voor het eerst sinds dagen weer ‘gewoon’ mee trappen. Iedereen die in de Dordogne streek is geweest weet hoe lieflijk het er uit ziet en wat een prachtige vergezichten je hebt. We genieten. Het is weer heel anders fietsen en we zijn snel in het dorpje Vers. Het ligt aan de oever van de rivier de Lot en deze stroomt nu langs onze tent. We besluiten voor het eten een van onze noodrantsoenen burgemeester te maken. Het is een prachtige avond en we sjouwen al al die weken die zakken mee. Dus koken vanavond. We halen een flesje wijn, wat fruit en tomaatjes in een winkeltje, zo groot als de hal van een gemiddeld huis.
Ik sluit nu de avond af omdat ik word lek gestoken door de muggen. Even spuiten.
Familie, vrienden, buren en allemaal, wij groeten jullie. Bon soir!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten