vrijdag 12 juni 2009

Dinsdag 9 juni 2009 week 4;
Dag 24 Mauleon-Licharre - St. Jean Pied de Port
Start 8:30 uur
Einde 13:30 uur Camping Municipal St. Jean Pied de Port
Afgelegde afstand 35 km. Cumulatief 1703 km
Goed uitgerust hebben we vanochtend afscheid genomen van de mensen van ons hotel. Het zonnetje komt een beetje door maar het blijven de Pyreneeën, Onvoorspelbaar. Eerst een rustige start door mooie bergdorpjes. Whaw, wat een schitterend gebied hier. We zijn vaker in de Pyreneën geweest, en elke keer sta je weer versteld van de natuur en de bergen. Na Odiarp komen we in Mulch…. waar onze col begint. Schakelen en in een rustig tempo gaat het omhoog. We drinken veel want het wordt aan alle kanten vochtigJ
Op de col zelf wordt aangegeven wat de stijging is en over hoeveel kilometer. Ruim 5 kilomter gemiddeld 7-8%. Op het einde 4%. Het valt allemaal reuze mee. Wellicht omdat we echt goed uitgerust zijn. Als we erover heen zijn gaat het in een snel tempo oomlaag. En, was dat het nu????? Of hebben we voortaan zo’n goede conditie??? Onderweg zien we meer en meer wandelgroepen. Lijkt me ook heel gaaf hier.
Onderweg staan een stel ezels in de wei ons aan te staren. Vlug heb ik er Chris tussen gefotografeerd.!
In een redelijk traptempo gaat het verder tot aan onze koffiestop. Daar zitten een stel Duitsers aan een borrel. Die gaan vast een heel eind wandelen?!
Zij gaan kennelijk ieder jaar een stuk van de Jacobsroute doen en hebben hem na deze week helemaal gewandeld. Dat wil zeggen van St. Jean Pied de Port tot aan Santiago. Zo kan het ook natuurlijk. Ze adviseren ons om door te fietsen na Compostela naar Finnistere. Zijn we eigenlijk niet van plan, we vinden Compostela eigenlijk wel genoeg. Maar volgens hen moet je dat gezien hebben, echt heel mooi. We zullen het overwegen. Auf Wiedersehn und gute Fahrt en weg zijn we. Nog 10 km naar St Jean. Korte tour vandaag. St. Jean Pied de Port heeft een eeuwenlange geschiedenis als pelgrimsplaats. Hier kwamen de pelgrims vroeger om te rusten, hun materiaal te controleren voordat ze begonnen aan de zware tocht over de Roelantpas naar Spanje, naar Roncevalles. Dat traject hebben we dus morgen.
Het is een toeristisch plaatsje, erg leuk door zijn geschiedenis en de samenkomst van andere pelgrims. Je ziet er soms aankomen, wandelend, dat je denkt waarom doe je jezelf dit aan?
Voor ons is dit gewoon een gezellige rustdag. We gaan vanavond het traject bekijken, eten en morgen gezond weer op. Over eten gesproken. Ik denk dat we zo’n vijf, zes keer per dag eten. Mens, wat kan ik ineens allemaal wegwerken.
Vanaf de camping groeten wij iedereen! Doei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten