maandag 8 juni 2009

Zaterdag 6 juni 2009 week 4;
Dag 21 Lectoure - Pouyleon
Start 9:00 uur
Einde 16:30 uur Camping Pouylebon
Afgelegde afstand 71 km. Cumulatief 1530 km
Gisteravond in de Gîte bij de aardige madame Veronique hebben we een hele gezellige avond gehad met een stel Fransen en een stel uit Quebec, Canada.
We hebben zelf gekookt, nou ja gekookt. Ons tweede en laatste noodrantsoen opgemaakt. Ik weet niet wat de Fransen en de Canadezen aten, maar in no time was alles op.
Een lekker flesje wijn op tafel, dat wil wel. De Camino Santiago is ook in Canada zeer populair vertelden ze. Zij liepen vanaf Puy in Frankrijk naar Compostela.
Veronique had ook hele lekkere versgeplukte kersen staan die we met z’n allen op peuzelden. Heerlijk!
Enfin, goed uitgeslapen vertrekken we, het is bewolkt en fris, zo’n 15 graden.
Goed fietsweer.
Als we om ons heen kijken zien we enorme vergezichten. Heuvels en weides kilometers ver. Je voelt je ook eenzaam op een bepaalde manier. Af en toe een auto en lange rechte stukken van onophoudelijk klimmen en dalen. En het gaat niet goed, met mij tenminste. Chris fietst prima en helpt me waar hij kan.
Mijn benen willen niet. Ik werk me rot maar kom niet vooruit. Chris probeert me zoveel mogelijk uit de wind te houden maar het is zwaar. Er staat een straffe wind en als die wat later gaat liggen begint het ook nog te regenen. Hoezen om de fietstassen en de regenkleding aan. Dat hebben we nog niet veel gehad.
In het plaatsje Biron stoppen we. Misschien dat wat eten en rusten helpt.
We zitten op een bankje in een park en kijken een heel eind de diepte in. Het begint op te klaren en af en toe komt de zon.
De rustpauze heeft toch goed gedaan. In de middag ging het veel beter.
Dit uitgestrekte deel van het traject in Frankrijk moeten we ook doorkomen en daarom wat kilometers maken. Steeds dreigt ook het onweer.
Als we in het plaatsje Montesquiou aankomen, dat bekend staat als een etappeplaats is er geen mens te bekennen in heel het dorp niet. We kunnen dus ook geen hotel of chambre d’hôtel reserveren. Er zit een Fransman op het terras die zijn wandelschoenen al uit heeft gedaan en zegt dat hij gisteren hier een kamer heeft gereserveerd. Er is echter niemand. En ook op een andere plaats niet.
We komen Nederlanders tegen die op een camping 4 km verderop staan. Wij kiezen voor de camping en wachten niet verder af.
De kampbaas, ook een Nederlander heeft nog een grote caravan leeg staan, die we nu mooi in beslag hebben genomen. Blijft het tentje voor vannacht in ieder geval droog.
Bon soiree, a demain!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten