maandag 8 juni 2009


Maandag 8 juni 2009 week 4;
Dag 23 Lescar - Mauleon-Licharre
Start 9:30 uur
Einde 14:30 uur Hotel du Chateau, Mauleon
Afgelegde afstand 52 km. Cumulatief 1668 km
Het was erg leuk in de gites gisteren met de Belg en de Zwitser. Vanochtend was de Francaise al voor dag en dauw vertrokken, wij hebben met de anderen een rustige start gemaakt.
Het eerste deel fietsen was echt ongelooflijk. Vlak en met 22 km per uur liep ons treintje als een tierelier. Chris op kop - het was druk - en het was prima fietsen. Bewolkt vandaag, ongeveer 17 graden een iets mindere dag. Maar och…. Maakt de ware pelgrim niet uit.
Denk niet dat ons kleine genot lang duurt. We zijn in een mooi plaatsje Mourenc waar we een Fransman spraken, die ons zeer veel succes toe wenste!
Het traject gaat langzamerhand de Pyreneën in en dan weet je hoe laat het is. We hebben dat gisteravond al goed gepland, want je dient niet alleen met de afstand rekening te houden maar ook waar je wilt overnachten en in het totale parcours tot aan St Jean Pied le Port zit een heuse Col in. Dus gaan we dat in twee dagen doen en zijn we, als alles meezit, morgen in St. Jean Pied-le-Port. Het pelgrimscentrum, waar per dag velen vertrekken. Maar zover is het nog niet.
Het blijft op en neer gaan. De lange steile afdalingen betekent dat je goed moet opletten. Het is een frisse dag maar tot in de middag regent het niet. We gaan het niet te lang maken vandaag en zoeken een camping in Mauleon. Daar is echter niemand te bekennen. Niet dat ons dat nu zoveel uitmaakt, maar als we naar boven kijken zien we de bergen al helemaal in de mist liggen en dat komt onze kant op. We gaan maar even verder kijken via het toeristenbureau. Het probleem is dat in Frankrijk op maandag veel gesloten is en dat maakt het extra lastig. Ook met inkopen doen. Morgen moeten we de Col d’Osquich over en dan moeten we voldoende voedsel bij ons hebben.
Enfin, het wordt geen camping want het begint te regenen. Uiteindelijk hebben we een hotel dat om 17:00 uur open gaat.
Dan maar even kijken of we ondertussen kunnen internetten. Ja, bij de boekhandel. Daar hebben ze een systeem, je gelooft het niet. Zo een waar nog floppies in kunnen. De PC kan dus mijn externe harde schijf niet lezen en dus kunnen we ook geen berichtjes achterlaten.
Ondertussen zijn we echt koud geworden en gelukkig kunnen we nu op onze hotelkamer terecht. Wat denk je. Ik heb hier gewoon draadloos internet. Hoezo moeilijk doen????
De tegenwoordige pelgrim heeft zo zijn eigen zorgen nietwaar.
Dadelijk beneden lekker happen en op tijd naar bed. De col, weet je………
Vanaf Musculdy 5 km forse klim waarvan 3 km meer dan 8%. Gaan wij doen met onze bepakking. Ik laat je morgen weten hoe dat bevalt.
Ik ga dit afsluiten, de zon komt door en och die komt altijd door nietwaar.
Au revoir!

5 opmerkingen:

  1. hoi ger en chris

    jan zegt het serieuze werk gaat nu beginnen. de tijd van toerlejoeren (ik weet niet of ik het goed schrijf) en rondkijken is nu voorbij.
    veel succes toi toi toi
    els en jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Chris en Gerry,

    Blijft leuk de verslagen. Nu jullie op 'mijn terrein' komen (lekker klimmen, alleen doe ik het op een lichte race-fiets zonder bepakking :) volg ik alles ook op Google maps. Erg leuk.

    Heel veel sterkte met de het stoere, steile en ruige werk in de Pyreneen. Als je die gehad hebt is het een grote afdaling richting kust.
    Sterkete Harry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi hallo vadder en moeder!Alles nog steeds goed na ons telefoontje, ik zie de laatste dag lekker in een hotelletje, luxe vakantie gangers:)!
    Succes morgen en als je weer wat "heuveltjes" tegen komt, denk aan Marijn die je toelacht met 2 tandjes en langs de kant staat te zwaaien (hij doet al pogingen om te zwaaien!).

    Veel groeten van Geertje, Rob en Marijn
    PS: Rob heeft vandaag nog een sterke kandidaat gehad, dus spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Chris en Gerry,
    Zoals ik jullie al mailde: jullie dagverslag lezen is een leuke onderbreking voor de anders zo gewone werkdag hier op kantoor. Erg mooi ook hoe snel er onderweg contacten worden gelegd.
    Veel succes daar tussen de bergen en blijf vooral schrijven!!!
    Groeten Paul uit het mooie Weert.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Gerry en Chris, Ik volg met spanning jullie reis (ook via het grote boek van de weg) en vindt het erg leuk de reisverslagen te lezen. Gisteren zijn Nanja, Geertje en Marijn hier geweest. Heel erg leuk. Heel veel succes met de rest van de reis en zie erg uit naar jullie thuiskomst. Heel veel groeten mam

    BeantwoordenVerwijderen