zaterdag 13 juni 2009



Zaterdag 13 juni 2009 week 4;
Dag 28 Najera - Belorado
Start 9:15 uur
Einde 14:30 uur Gite Waslala in Belorado
Afgelegde afstand 43 km. Cumulatief 1946 km
We gaan het vandaag wat rustig aan doen. We nemen nog een heerlijk ontbijtje op een terrasje in de zon in Najera en up we go! Ons treintje loopt weer.
Het is geen bijzonder traject behalve dat we langs de weg op dezelfde uitgestrektheid kijken als gisteren. Sommigen vinden dit deel saai, maar het heeft ook iets heel bijzonders door zijn verlatenheid. Die sfeer, daar moet je voor hier zijn.
De planning is eerst Santo Domingo de la Calzada bezoeken, ook om inkopen te doen want we moeten blijven eten. Van ver zie je de spitse toren van de kathedraal al oprijzen. Het stadje is van oudsher een belangrijke pleisterplaats en dat is overal aan te merken. We gaan de mooie kathedraal bekijken waar we in een nis een heuse haan en een kip zien zitten. Zij houden daar van die legendarische Camino vertellingen in ere. Over een vrouw die een man had uitgezocht en die hem niet kon krijgen. Hij schonk haar de haan en was daarmee van het gezeur af. Zoiets was het.
Verder over de zonovergoten weg en we maken pauze in een klein dorpje met een mooie fontein en heerlijke bankjes in de schaduw. We komen in de provincie Castilla e Leon. Nog een paar kilometer naar Belorado en we vinden het goed voor vandaag. Daar zien we boven op de kerktoren een prachtige ooievaar. Overal om de kerktorens in ieder gehucht fladderen de zwaluwen. Vogels die je in Nederland niet zoveel meer ziet.
Als we bij de Albergue aankomen is die tot 18:00 gesloten en we nemen intrek bij een Nederlander die een oud huis helemaal in stijl heeft opgeknapt en drie kamers verhuurt. Er zijn nog iets meer dan 550 km te gaan.
Het leven van de pelgrim is prima. Hasta manana!

4 opmerkingen:

  1. Hallo Gerry en Chris
    Zo net al jullie berichtjes gelezen. Jullie zijn wel lekker op weg,al bijna 2000 km zit erop.
    Wat een belevenis als ik het zo allemaal lees.Af en toe zal het ook wel afzien zijn denk ik.Maar als je de rit weer volbracht hebt heb je ook veel voldoening. Met die warmte zal het ook soms niet mee vallen maar s'avonds op de camping met een lekker wijntje erbij zal het wel genieten zijn. Nog een weekje en dan gaan wij ook 3 weekjes op vakantie maar we hebben donderdag een triest bericht gehad van een broer van mijn dat hij nog 2 maanden te leven heeft dus dat is verschrikkelijk en vraag ik of je een extra kaarsje op wil steken.Wilde eerst thuis blijven maar dat willen ze absoluut niet.Dus maar veel contact zien te houden.Maar verder gaat het goed
    hier.Zo de laatste km. voor jullie komen inzicht veel groetjes van ons en hou je haaks.
    Liefs Cor en Anny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi pelgrims vandaag gaan jullie waarschijnlijk over de 2000 km heen. Wat een geweldige prestatie en dat terwijl de omstandigheden toch niet altijd ideaal zijn zullen we maar zeggen !!
    Ik verheug me nu al om straks alle verhalen te horen. Ultreia Bevertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vergeet mijn naam eronder te zetten haha.
    Groetjes Paul en Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerry en Chris; Ik lees nu ook mee met jullie fietsverhalen naar Compostela (via Cees);Wat een prestatie zeg, ik doe het jullie echt niet na ! Wel komen allerlei herinneringen boven zoals Puente de la Reina; Santo Domingo de la Calzada, Pamplona etc. We zijn in 2000 (met een busreis) naar Compostela geweest, en nu krijg ik wel weer heimwee naar Spanje. Wij wensen jullie veel succes en groetjes van Marijke en Jan

    BeantwoordenVerwijderen